Κυριακή 19 Μαΐου 2024

26.5 C
Athens
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα - Μεγάλη φωτιά σε Άμφισσα, εκκένωση...

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα – Μεγάλη φωτιά σε Άμφισσα, εκκένωση ξενοδοχείου στο Κρανίδι

Αγώνα δρόμου δίνουν επίγεια και εναέρια μέσα για να τιθασεύσουν τα πύρινα μέτωπα σε Φωκίδα, Αχαΐα, Ηλεία, Αργολίδα, Άγιο Όρος και Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι δασικές πυρκαγιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έφτασαν τις 52 σε ένα 24ωρο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σερνικάκι Φωκίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την πυρόσβεση από αέρος επιχειρούν 11 Α/Φ και Ε/Π εκ των οποίων τα 2 Ε/Π έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

πηγη: newsbomb.gr

 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ