Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΑρχικήΠεριφέρειεςΠεριφέρεια ΑττικήςΒασίλης Κόκκαλης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής: «Η ασφάλεια των πολιτών...

Βασίλης Κόκκαλης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής: «Η ασφάλεια των πολιτών είναι το κύριο μέλημα μας».

Άρτια προετοιμασμένη και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό ήταν η παρουσία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, απέναντι στη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας  ήταν αδιάλειπτα στη πρώτη γραμμή, 24 ώρες το 24ωρο και έδινε ενεργά το παρών, όπου υπήρχε ανάγκη, συντονίζοντας τα 126 μηχανήματα έργου και το προσωπικό που είχαν διατεθεί για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Κόκκαλης σε δήλωση του στο ΑtticaTimes.gr, αναφέρθηκε αρχικά στην προετοιμασία που είχε γίνει, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»:

«Η Περιφέρεια επιχείρησε, από τις πρώτες πρωινές ώρες που εμφανίστηκαν τα καιρικά φαινόμενα, με  126 μηχανήματα έργου: 61 μεγάλα εκχιονιστικά , 27 μικρά εκχιονιστικά 4Χ4 για δημοτικούς δρόμους, που χρησιμοποιήθηκαν σε δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία, όπως το Νοσοκομείο Παίδων και το Σισμανόγλειο, 35 φορτωτές JCB για μεταφορά άλατος και αποχιονισμό και 3 πλατφόρμες απομάκρυνσης εγκλωβισμένων οχημάτων.

Παράλληλα, με 4 οχήματα 4Χ4 η Περιφέρεια σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ εξυπηρέτησε περιστατικά μεταφοράς νεφροπαθών, ενώ τα οχήματα ήταν διαθέσιμα για κάθε συμπολίτη μας που είχε άμεση ανάγκη διακομιδής σε δομή Υγείας ή είχε εγκλωβιστεί στην οικία του».

O κ. Κόκαλης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που συνάντησε η Περιφέρεια Αττικής για το κλείσιμο των σχολείων και για την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου σε όλη την Αττική «Κάποιοι δήμοι είχαν πει ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τη Δευτέρα έπειτα από κάποια ώρα. Αλλά ήταν θέμα ασφάλειας των πολιτών. Θέλαμε να υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα», τόνισε .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας  εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη,  που ήταν η «ψυχή» της προσπάθειας και από την Πέμπτη βρισκόταν στο Κέντρο Αποχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής, το προσωπικό της Περιφέρειας, τους  συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες και το σύνολο των στελεχών της Διοίκησης,  που εργάστηκαν νυχθημερόν για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Πηγή:atticatimes.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ