Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΑρχικήΠεριφέρειεςΠεριφέρεια Νοτίου ΑιγαίουO Δήμος Χάλκης στο ετήσιο Συνέδριο Urban Future 2023 στη Στουτγκάρδη

O Δήμος Χάλκης στο ετήσιο Συνέδριο Urban Future 2023 στη Στουτγκάρδη

Ο Δήμος Χάλκης συμμετείχε εκπροσωπώντας την χώρα μας στο Ετήσιο Συνέδριο Urban Future 2023 στη Στουτγκάρδη.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου «POWERPOOR», με τον Γενικό Διευθυντή, κ. Ιωάννη Γεώργιζα, και ο Δήμος Χάλκης, μέλος της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ και ιδρυτικός φορέας της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας στα Δωδεκάνησα (Κάλχιον), με το Δήμαρχο, κ. Φραγκάκη Ευάγγελο, συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο Urban Future 2023.
Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και πραγματοποιήθηκε στην Στουτγκάρδη, 21 με 23 Ιουνίου.

Ανάμεσα από 75 διαφορετικές ενότητες, 2500 συμμετέχοντες και 250 ομιλητές, η Ελληνική αντιπροσωπεία ξεχώρισε παρουσιάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές του Δήμου Χάλκης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην ενότητα με τίτλο «Power switch: tackling the energy crisis with emissions in mind».

Το έργο του Δήμου Χάλκης παρουσιάστηκε από τον αντιδήμαρχο, κ. Βασίλειο Ρουσσάκη, και το Δήμαρχο, κ. Φραγκακη Ευάγγελο , και αποκόμισε τα θετικότερα σχόλια για την Ελληνική εκπροσώπηση, μιας και αποτελεί καινοτομία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι το πρώτο που εφαρμόζεται και παραδίδει απτά αποτελέσματα για τους κατοίκους του Δήμου σε ένα φαινόμενο που πλήττει πάνω από 50 εκ. νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη.

Ενισχύεται έτσι η άποψη, και μέσα από την πρωτοπορία του Δήμου Χάλκης, πως το όφελος από την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μπορεί να αποτελέσει και προωθητικό μοχλό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Φορείς ανεξαρτήτως μεγέθους που προσφέρουν έργο, όπως ο Δήμος Χάλκης, είναι αναγκαίο να παρουσιάζονται ως επιτυχημένα μοντέλα σε όλη την υφήλιο.

Η Χάλκη μας έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον.
Ο Δήμος Χάλκης με σοβαρότητα, συνέπεια και προγραμματισμό συνεχίζει να δημιουργεί ένα βιώσιμο και αειφόρο περιβάλλον για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ