Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΑρχικήΠΡΟΣΩΠΑΣυνεντεύξειςΥγεία, παιδεία, επιχειρηματικότητα και νέα αντιπλημμυρικά έργα, οι προτεραιότητες του Απ. Τζιτζικώστα

Υγεία, παιδεία, επιχειρηματικότητα και νέα αντιπλημμυρικά έργα, οι προτεραιότητες του Απ. Τζιτζικώστα

Οι υποδομές στην υγεία και την παιδεία, η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και τα νέα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, είναι οι βασικές προτεραιότητες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιου Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως τις περιγράφει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

   Ο επικεφαλής της παράταξης «Απόστολος Τζιτζικώστας Αλληλεγγύη δυναμώνουμε τη Μακεδονία» αναφέρεται αναλυτικά στα βασικά σημεία του έργου του στην Περιφέρεια επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- τα έργα υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί, τις δράσεις ενίσχυσης του συστήματος υγείας, τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται από την Περιφέρεια, τα έργα πρασίνου και τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας.

   Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου, ο κ. Τζιτζικώστας σημειώνει: «Οι συμπολίτες μας ακούνε τις προτάσεις μας, βλέπουν τα έργα μας και θα κρίνουν και θα αποφασίσουν ποιον εμπιστεύονται». «Η παράταξή μας», προσθέτει, «η “Αλληλεγγύη” είναι εγγύηση για δουλειά, συνεργασία και αποτελεσματικότητα».

   Διαβεβαιώνει, δε, τους πολίτες ότι με την ίδια ενέργεια, την ίδια συνέπεια και την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα εργάζεται καθημερινά για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών στην Κεντρική Μακεδονία.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τζιτζικώστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ερ. Ποια είναι τα βασικά σημεία του έργου σας στην Περιφέρεια;

Απ. Υλοποιήσαμε μεγάλα έργα στις υποδομές όπως -μεταξύ άλλων- ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 και η Δυτική Είσοδος Θεσσαλονίκης, ο αυτοκινητόδρομος στη Χαλκιδική, η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης και η Είσοδος Κιλκίς. Φέραμε σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και ενισχύσαμε με επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές 16 νοσοκομεία και 22 κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. Χτίσαμε 19 νέα σχολεία. Δημιουργήσαμε 150 κοινωνικές δομές που υποστηρίζουν 300.000 συμπολίτες μας. Στηρίζουμε 60.000 γονείς με χαμηλά εισοδήματα εξασφαλίζοντας θέσεις για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Δημιουργήσαμε την ψηφιακή Περιφέρεια με 200 ψηφιακές υπηρεσίες και καταργήσαμε τα ανταποδοτικά τέλη πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση για 150.000 ιδιώτες, επαγγελματίες και τοπικές επιχειρήσεις. Υλοποιούμε 190 έργα δημιουργίας πάρκων και χώρων πρασίνου στις πόλεις και τις γειτονιές μας. Στηρίξαμε με εκατοντάδες δράσεις τις επιχειρήσεις. Το ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκε 9% το τελευταίο έτος. Δημιουργήθηκαν 70.000 θέσεις εργασίας την τελευταία πενταετία. Έχουμε αύξηση 24% στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο εξάμηνο του 2023. Με κάθε έργο που κάνουμε, υλοποιούμε το όραμά μας, χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη.

   Ερ. Ποιες είναι οι τρεις βασικές σας προτεραιότητες στην Κεντρική Μακεδονία για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο;

   Απ. Πρώτη βασική προτεραιότητα οι υποδομές στην υγεία και την παιδεία, όπου ξεκινάμε την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολείων που θα στεγάσουν 115.000 μαθητές, αλλά και νέα έργα εκσυγχρονισμού των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και ανακατασκευή μονάδων και κλινικών που εξυπηρετούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Δεύτερη βασική προτεραιότητα η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τη χρηματοδότηση 2.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών και νέες δράσεις κατάρτισης για 3.250 άνεργους συμπολίτες μας. Τρίτη βασική προτεραιότητα τα νέα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προστεθούν στα έργα που ήδη υλοποιούμε, κάνοντας πιο ασφαλείς 30 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

   Ερ. Τι κρίνεται στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής; Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες;

   Απ. Στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής αποφασίζουμε για τον τόπο μας, το μέλλον, τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Οι συμπολίτες μας, ακούνε τις προτάσεις μας, βλέπουν τα έργα μας και θα κρίνουν και θα αποφασίσουν ποιον εμπιστεύονται για μια Περιφέρεια που δημιουργεί θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, εξοικονόμηση για κάθε σπίτι. Θα αποφασίσουν ποιον εμπιστεύονται να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, μετατρέποντας με πολλή δουλειά, τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις, πέρα από κόμματα και σκοπιμότητες. Θα αποφασίσουν ποιος μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει ουσιαστικές λύσεις για τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας. Ποιος έχει το σχέδιο, την ομάδα, την εμπειρία και το όραμα για να πάει την Κεντρική Μακεδονία μπροστά. Αυτά τα χρόνια, παρά τις δυσκολίες, κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας γι’ αυτό σήμερα μπορούμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια. Η παράταξή μας, η «Αλληλεγγύη», είναι εγγύηση για δουλειά, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Και θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι με την ίδια ενέργεια, την ίδια συνέπεια και την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών στην Κεντρική Μακεδονία.

πηγή: απε-μπε

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ