Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

36.6 C
Athens
ΑρχικήΝέαΈργα & ΥποδομέςΑνακατασκευάζεται το παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 2.3...

Ανακατασκευάζεται το παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 2.3 εκ ευρώ

Γ. Πατούλης: « Μετά από χρόνια τα Μέγαρα θα έχουν έναν σύγχρονο και ασφαλή παραλιακό  δρόμο για να τον απολαμβάνουν οι πολίτες»

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μεγαρέων για το έργο «Αποκατάσταση και αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω διάβρωσης και ανακατασκευή τμημάτων τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων», το οποίο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 2.3 εκ. ευρώ.

Επισημαίνεται πως στο παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων και στην παραλία της Βαρέας απαιτούνται εργασίες ανακατασκευής, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια πεζών και αυτοκινήτων λόγω διάβρωσης.

 Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου και την εκτέλεση του ο Δήμος Μεγαρέων.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση της στήριξης του παραλιακού δρόμου της παραλίας της Βαρέας και η προστασία του από την κυματική δράση, ώστε να είναι ασφαλέστερη η διέλευση πεζών και ποδηλάτων, να αναβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της παραλίας Βαρέας Μεγάρων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλο για τη χρηματοδότηση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο, απαραίτητο για την ασφάλεια των πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:

«Μετά από χρόνια τα Μέγαρα θα έχουν έναν σύγχρονο και ασφαλή παραλιακό  δρόμο για να τον απολαμβάνουν οι πολίτες. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτούμε ως Περιφέρειας με 2.3 εκ. ευρώ και το οποίο κρίνεται νευραλγικής σημασίας για την προάσπιση της ασφάλειας πολιτών και οδηγών. Παράλληλα εξωραίζεται το  παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων. Πρώτη μας μέριμνα είναι η προστασία της ζωής των  πολιτών και η ανάπτυξη των πόλεων της Αττικής μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλο για τη συνεργασία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής ΛΚοσμόπουλος ανέφερε: «Με την υπογραφή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, γίνεται πράξη η δέσμευση μας για χρηματοδότηση ενός έργου ζωτικής σημασίας, για την ασφάλεια και την εικόνα της παραλίας Μεγάρων. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται η υλοποίησή του από τον Δήμο Μεγαρέων».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ