Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

34.3 C
Athens
ΑρχικήΕπικράτειαΠεριφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΔήμος Εορδαίας: Εγκρίθηκε η παραχώρηση έκτασης σε επενδυτή στο ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας

Δήμος Εορδαίας: Εγκρίθηκε η παραχώρηση έκτασης σε επενδυτή στο ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας

Την παραχώρηση έκτασης 43,5 στρεμμάτων για 30 χρόνια στο Βιομηχανικό Πάρκο Πτολεμαΐδας, εντός του χώρου της πρώην ΑΕΒΑΛ, στην εταιρεία Prolacta ΑΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, ενώ απείχε η αντιπολίτευση. Πρόκειται για

Σύμφωνα με την  ΕΡΤ  Κοζάνης, κατά τη συνεδρίαση το δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Βύρλιος  ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την εταιρεία ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες και εξελίχθηκαν θετικά, ενώ, μιλώντας γενικότερα για το ΒΙΟΠΑ τόνισε την ανάγκη επέκτασης της, και σημείωσε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα, όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, τα οποία και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατό.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Prolacta A E Σωκράτης Δημητρίου, παρουσίασε την ταυτότητα της επιχείρησης, τονίζοντας το ευρύ εξαγωγικό της φάσμα, και απαντώντας σε ερωτήσεις της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Σοφίας Δενεσίδου, είπε, ότι, ξεκινά με προσλήψεις 60 ατόμων και στη πρώτη διετία οι θέσεις εργασίας  θα υπερβούν τις 100. Αναφερόμενος στους λόγους επιλογής της περιοχής είπε  ότι, «μας ενδιαφέρει το γάλα που παράγεται εδώ», η Δυτική Μακεδονία υπολείπεται στον τομέα της μεταποίησης,  πως, η Πτολεμαΐδα καλύπτει γεωγραφικά όλη την Περιφέρεια καθώς και το ότι, λόγω Εγνατίας, είναι εύκολα προσβάσιμη.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πέτρος Ταταρίδης, εστίασε στις εργασιακές σχέσεις και στο περιβάλλον, μίλησε για επιδότηση της εν λόγω εταιρείας κατά 70% από το Κράτος, άφησε αιχμές  για το φορολογικό, για να καταλήξει διερωτώμενος ποιος θα είναι στο τέλος ο ωφελούμενος.

Τέλος ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς επανέλαβε πως για «κάθε χαμένη θέση εργασίας θα πρέπει να δημιουργούμε μια νέα θέση εργασίας», ευχήθηκε σύντομα την έλευση κι άλλων επενδυτών, και κάλεσε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Πηγή:kede.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ