Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

35.1 C
Athens
ΑρχικήΕπικράτειαΠεριφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΔήμος Πατρέων:Το πρώτο καρναβαλικό άρμα για το 2025 είναι από τα παιδιά...

Δήμος Πατρέων:Το πρώτο καρναβαλικό άρμα για το 2025 είναι από τα παιδιά των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων!

Τα παιδιά των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων ξεκίνησαν να κατασκευάζουν το δικό τους άρμα για το Πατρινό Καρναβάλι του 2025!

Πρόκειται για το πρώτο άρμα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου ενόψει του επόμενου Καρναβαλιού, το οποίο είναι βασισμένο σε ιδέα του κατασκευαστή, Δημήτρη Ντζουμάνη. Το άρμα δημιουργείται αποκλειστικά από τα παιδιά των κατασκηνώσεων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Καρναβαλικό Εργαστήρι, όπου μαθαίνουν και εφαρμόζουν τις βασικές τεχνικές κατασκευής άρματος: σκάλισμα, χάρτωμα και ζωγραφική.

Η δράση έχει ως στόχο την άμεση, βιωματική επαφή των παιδιών της πόλης με την ιδιαίτερη τεχνική κατασκευής άρματος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, επιδιώκεται η μεταλαμπάδευση ποιοτικών καρναβαλικών χαρακτηριστικών στις νέες γενιές Πατρινών, όπως φαντασία, συμμετοχή και δημιουργικότητα. Επιπλέον, καλλιεργείται η πολιτισμική ευαισθησία και αναπτύσσονται δεξιότητες που σχετίζονται με το Καρναβάλι μας. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η διατήρηση του θεσμού και παράλληλα προωθείται η δημιουργική του εξέλιξη.

Εκπαιδευτές είναι οι κατασκευαστές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου: Δημήτρης Ντζουμάνης (σκάλισμα), Χριστίνα Κουφάκη (σκάλισμα, χάρτωμα), Γιώργος Μπαμπίλης (ζωγραφική). Συντονίστρια της δράσης είναι η Χριστίνα Κουφάκη και υπεύθυνος του Καρναβαλικού Εργαστηρίου ο Νίκος Λιβάνης.

Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχε και ο Γιώργος Μαγιάκης, δημοτικός σύμβουλος και βοηθός δημάρχου, υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των κατασκηνώσεων.

Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων θα «κρατηθεί μυστικό» έως την ολοκλήρωσή του και θα… αποκαλυφθεί στις Μεγάλες Παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2025!

Πηγή:e-patras.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ