Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

34.3 C
Athens
ΑρχικήΕπικράτειαΠεριφέρεια ΗπείρουΔήμος Β. Τζουμέρκων: “Ταξίδι εξοικείωσης” των επαγγελματιών με τα χωριά, τα αξιοθέατα...

Δήμος Β. Τζουμέρκων: “Ταξίδι εξοικείωσης” των επαγγελματιών με τα χωριά, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες της περιοχής

Στα τέλη Μαΐου προγραμματίζεται το «ταξίδι εξοικείωσης» των επαγγελματιών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με τα χωριά, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες  της περιοχής, πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το εσωτερικό fam trip έχει ως στόχο την καλύτερη «γνωριμία» των επαγγελματιών με το σύνολο των σημείων ενδιαφέροντος και προσφερόμενων υπηρεσιών της περιοχής, ώστε με τη σειρά τους να μπορούν να τα προβάλλουν κατάλληλα στους επισκέπτες.

Το εσωτερικό fam trip θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαΐου, με τους επαγγελματίες να έχουν ως αφετηρία για τις περιηγήσεις τους τις έδρες των τριών Δημοτικών Ενοτήτων. Την πρώτη ημέρα, με αφετηρία το Καλέντζι, θα γίνει περιήγηση στο Ελληνικό και τα Κατσανοχώρια, τη δεύτερη ημέρα, με αφετηρία τους Χουλιαράδες, θα γνωρίσουν την περιοχή της Δ.Ε. Τζουμέρκων, ενώ η τρίτη μέρα θα ξεκινήσει από τα Πράμαντα και θα αφιερωθεί κατά κύριο λόγο στα βλαχοχώρια των Τζουμέρκων. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ράφτινγκ στον Άραχθο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Στο «ταξίδι» αυτό προσκεκλημένοι είναι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, οι οποίοι επιπρόσθετα θα έχουν τον ρόλο του τοπικού αντιπροσώπου – ξεναγού για τις περιοχές τους, ώστε, εκτός των άλλων, να υπάρχει η επαφή, η γνωριμία και η σύνδεση μεταξύ των επαγγελματιών και των ανθρώπων της κάθε περιοχής.

Οι επαγγελματίες της περιοχής καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο  «ταξίδι εξοικείωσης» άμεσα, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός με το Αστικό ΚΤΕΛ, που θα προσφέρει λεωφορεία για τη μετακίνηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο e-mail του Γραφείου Τουρισμού tourism@voreiatzoumerka.gr ή στον αντιδήμαρχο  Τουρισμού Γεώργιο Παππά στο τηλέφωνο 6977451885. Μπορεί να συμμετέχει ένα άτομο ανά επιχείρησης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε δεύτερο άτομο ανά επιχείρηση.

Πηγή:kede.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ