Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

36.6 C
Athens
ΑρχικήΝέαΑστική ΠανίδαΕγκαινιάστηκε το δεύτερο Δημοτικό Πάρκο σκύλων στον Δήμο Πειραιά

Εγκαινιάστηκε το δεύτερο Δημοτικό Πάρκο σκύλων στον Δήμο Πειραιά

Εγκαινιάστηκε χθες, το δεύτερο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης  και  Άθλησης σκύλων  που δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά, στο πάρκο Παπασπύρου, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο για τους τετράποδους φίλους μας, προκειμένου να μπορούν να παίζουν ελεύθερα, να εκτονώνονται  και να ασκούνται στις  ειδικές κατασκευές που είναι τοποθετημένες στον χώρο, ο οποίος τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

Τα πάρκα σκύλων δίνουν τη δυνατότητα,  ακόμη και μέσα σε πυκνοδομημένες γειτονιές,  να έχουν τα σκυλιά τους δικούς τους αποκλειστικούς χώρους και να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση,  συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία τους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη το πρώτο  Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης  και  Άθλησης σκύλων, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμος Πειραιά θα δημιουργήσει ακόμη πέντε  πάρκα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες.

Συγκεκριμένα, στα εξής σημεία:

  1. Πλαζ Φρεαττύδος (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
  2. Καραολή & Φίλωνος (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
  3. Γιαννοπούλου – Ζερβού Ν. Φάληρο (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  4. Αγία Σωτήρα (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  5. ΠάρκοΔηλαβέρη (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)

Το Δημοτικό Πάρκο  σκύλων είναι ανοιχτό καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 6:00  έως τις 22:30.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Εγκαινιάσαμε το δεύτερο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και  Άθλησης σκύλων, στο πάρκο Παπασπύρου, στα Καμίνια και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Είναι μια όμορφη ιδέα που υλοποιεί σταδιακά η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος και η Αντιδήμαρχος κα Καρακατσάνη, την οποία και ευχαριστώ για τη συμβολή της.

Οι Πειραιώτες είναι φιλόζωοι, έχουμε ζώα συντροφιάς, σκυλάκια ή γάτες. Ο δήμος υλοποιεί προγράμματα  προστασίας και φροντίδας τους. Οι γάτες στειρώνονται, εμβολιάζονται και επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.  Στους σκύλους, πέρα από τα βήματα που είχαμε κάνει  από  την  αρχή της θητείας μας,  με τη  σίτισή τους  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προχωράμε σε μια πιο ουσιαστική δράση, με τη δημιουργία επτά πάρκων που καλύπτουν γεωγραφικά και τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί ήδη το πρώτο πάρκο σκύλων στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, επισκέπτεται πολύς  κόσμος και αυτός είναι ο στόχος μας.

Τα πάρκα χωρίζονται για μικρούς και μεγάλους σκύλους για να μην υπάρχει οποιαδήποτε επικινδυνότητα και πληρούνται όλοι οι όροι που πρέπει να έχει ένα πάρκο. Να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τη Βουλευτή κα Νόνη Δούνια, καθώς και τη σύζυγο του Υφυπουργού Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδου κα Νόρα Μιχαλολιάκου. Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Προχωράμε προκειμένου  να κάνουμε περαιτέρω παρεμβάσεις».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Εγκαινιάσαμε  το δεύτερο πάρκο σκύλων και σύντομα θα είναι έτοιμο  και το τρίτο πάρκο, το οποίο θα βρίσκεται στο πάρκο Δηλαβέρη.  Με τον δήμαρχο έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία θα συνεχιστεί. Επίσης, προσφέρουμε καθημερινά ξηρά τροφή για τα αδέσποτα ζώα,  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Έχουμε το πρόγραμμα των στειρώσεων, το οποίο θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια και έχουμε τοποθετήσει σπιτάκια, με  ποτίστρες και ταΐστρες, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Παρακαλώ  οι δημότες να σεβαστούν και να προσέξουν κι αυτόν τον χώρο.

Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του, καθώς και τον πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας  κ. Αναστάσιο  Πούλο».

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας  κ. Αναστάσιος  Πούλος, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Σιγά – σιγά υλοποιούμε τα έργα που είχαμε υποσχεθεί για τη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον  δήμαρχο κ. Μώραλη για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε  και που ανταποκρίνεται σε όλα όσα του ζητάμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης,  όλους όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του δεύτερου πάρκου σκύλων».

Στο δεύτερο  Δημοτικό Πάρκο σκύλων παρευρέθηκαν επίσης, η Βουλευτής κα Νόνη Δούνια, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, η σύζυγος  του Υφυπουργού Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδου,  κα Νόρα Μιχαλολιάκου,  η Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Πειραιά κα Σοφία Χαλκιά και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ