Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

36.6 C
Athens
ΑρχικήΕπικράτειαΠεριφέρεια ΑττικήςΝίκος Χαρδαλιάς: «Στηρίζουμε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας – 4 εκατ. ευρώ...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στηρίζουμε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας – 4 εκατ. ευρώ για 91 σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό»

 Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με στόχο τη μείωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το έτος 2030

 

Την προμήθεια 91 οχημάτων διαφόρων κατηγοριών καθώς και ειδικών συσκευών ελέγχου τήρησης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου, προβλέπει η νέα πρόσκληση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική» 2021 – 2027.

Αποκλειστικός δικαιούχος της σχετικής χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά ενδεικτικά στην προμήθεια:

 

•⁠  ⁠29 αστυνομικών δίκυκλων μοτοσυκλετών

•⁠  ⁠62 αστυνομικών αυτοκινήτων

•⁠  ⁠λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού (φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου)

Ειδικότερα, στη δράση εντάσσονται παρεμβάσεις σε δύο βασικούς άξονες:

•⁠  ⁠Για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττική, με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και

•⁠  ⁠Παρεμβάσεις που εξειδικεύονται από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια και αφορούν στην επίτευξη του στόχου μείωσης των θανάτων και των βαριά τραυματιών κατά 50% έως το έτος 2030,

Εντός των επόμενων εβδομάδων ο δικαιούχος αναμένεται να υποβάλει την αίτηση χρηματοδότησης, με στόχο η απόφαση ένταξης να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και η δημοπράτηση να έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αμέσως μετά την υπογραφή της πρόσκλησης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Προχωράμε σε αυτή τη σημαντική δράση, κατόπιν συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το έργο που παράγεται στο Υπουργείο υπό την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, είναι πολύ σημαντικό και ως Περιφερειακή Αρχή συμβάλλουμε αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια.

Με την υπογραφή της πρόσκλησης, εξασφαλίζουμε σύγχρονο εξοπλισμό για την Ελληνική Αστυνομία, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά της να προστατεύει τους πολίτες. Δημιουργούμε ασφαλέστερους δρόμους στην περιοχή ευθύνης μας, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στοχεύουμε σε μια Αττική όπου κάθε κάτοικος και επισκέπτης θα αισθάνεται -και θα είναι- ασφαλής στο οδικό δίκτυο».

Πηγή:patt.gov.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ