Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

36.6 C
Athens
ΑρχικήΕπικράτειαΠεριφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΣχολική στέγη-flyover στο επίκεντρο συνάντησης Λιβάνιου, Γκιουλέκα και Αγγελούδη

Σχολική στέγη-flyover στο επίκεντρο συνάντησης Λιβάνιου, Γκιουλέκα και Αγγελούδη

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι επιπτώσεις της κατασκευής του flyover στις μετακινήσεις των πολιτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θοδ. Λιβάνιο και τον νέο υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα.

«Συζητήσαμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Κυρίως αναφερθήκαμε στο θέμα της λείανσης των συνεπειών του flyover και πως μπορούμε, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, να γίνει πιο εύκολη η ζωή των κατοίκων μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο. Προσπαθούμε να χρηματοδοτήσουμε τον δήμο ώστε να πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων τις βραδινές ώρες, για να μην επιβαρύνεται η κυκλοφορία, ενώ συζητήσαμε και για τη σχολική στέγη. Ψάχνουμε να βρούμε άμεσα έναν τρόπο χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των κατεπείγουσων αναγκών ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές», είπε ο κ.Λιβάνιος στις δηλώσεις που ακολούθησαν στους δημοσιογράφους.

Ο κ.Αγγελούδης από την πλευρά του στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της σχολικής στέγης, ζητώντας την άμεση αντικατάσταση των πέντε λυόμενων σχολείων του δήμου, που τοποθετήθηκαν μετά τον σεισμό του 1978 και εξακολουθούν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες, με καινούργια. «Η συζήτηση περιελάμβανε μόνο τα προβλήματα της πόλης», είπε ο δήμαρχος στις επίσημες δηλώσεις, προσθέτοντας πως «η σχολική στέγη είναι ένα πρόβλημα που καλείται να βρει άμεσες απαντήσεις το επόμενο διάστημα».

Λίγο πριν την αποχώρησή τους από το δημαρχείο, ο κ.Αγγελούδης έδωσε αναμνηστικά δώρα τόσο στον κ.Λιβάνιο, όσο και στον κ.Γκιουλέκα λέγοντας προς τον τελευταίο: «Καλώς ήρθες στην ομάδα των προβλημάτων» και το νέο υφυπουργό να ανταπαντά: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστούμε άψογα και πρώτα ο Θεός θα βρούμε πολλές λύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ