Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

35.1 C
Athens
ΑρχικήΕπικράτειαΠεριφέρεια ΚρήτηςΣυνάντηση Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

Συνάντηση Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με θέμα συζήτησης την προώθηση του Κτηματολογίου από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Κτηματολογίου Ελλάδος Στέλιος Σακαρέτσιος παρουσίασε ενδεικτικά την μέθοδο της ψηφιακής καταγραφής και την ευκολία που προσφέρει η σχετική εφαρμογή στην αποτύπωση του κτηματολογίου από τους Δήμους, ενώ ακολούθησε συζήτηση για θέματα συνεργασίας για την βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος, με την συμμετοχή των βουλευτών Ηρακλείου και πρώην υπουργών Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμου Σενετάκη. Από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκηςο Θανάσης Περισυνάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη.
Στη δήλωση του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης επεσήμανε πως ο Περιφερειάρχης Κρήτης είναι πολύ έμπειρος στη συνολική οργάνωση του χώρου και ανακοίνωσε πως «υπήρξε συμφωνία για μια πολύ στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους του νησιού, ώστε το 2025 να υπάρξει ένα οριστικοποιημένο κτηματολόγιο που θα βοηθά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο νησί να προχωρούν πολύ πιο γρήγορα ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις, στους πολίτες, την εκκλησία και την Αυτοδιοίκηση».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την κτηματογράφηση στο νησί «αναγκαιότητα για την ανάπτυξη» και υπογράμμισε την πεποίθησή του «πως με τη συνεργασία και τη συνέργεια, Υπουργείου, Περιφέρειας, Δήμων και Εκκλησίας θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ενώνουμε δυνάμεις για την ανάπτυξη της Κρήτης».

Πηγή:crete.gov.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ