Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μια περιοχή με πλούσιο αμπελουργικό παρελθόν και εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνογνωσία. Οι αμπελώνες της περιοχής παράγουν κρασιά που έχουν κερδίσει διεθνείς διακρίσεις και αποτελούν τον απόλυτο γευστικό προορισμό για τους λάτρεις του κρασιού.
Οίνοι της Δράμας – Η Ξεχωριστή Γεύση Η Δράμα είναι γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, κυρίως από τις ποικιλίες Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon. Τα κρασιά της περιοχής χαρακτηρίζονται από την πλούσια γεύση τους και την ισχυρή τους προσωπικότητα. Οι τοπικοί οινοπαραγωγοί συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, δημιουργώντας κρασιά που εκπλήσσουν τους οινόφιλους.
Αμπελώνες Σερρών – Η Παράδοση της Σαββατιανής Η Σαββατιανή είναι μια ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή των Σερρών και χαρακτηρίζεται από το ήπιο άρωμά της και την απαλή γεύση της. Οι αμπελώνες της περιοχής παράγουν κρασιά που είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν παραδοσιακά πιάτα της Μακεδονίας, όπως τα κρεατικά και τα τυριά.
Κρασιά της Θράκης – Νέα Εποχή και Καινοτομία Η Θράκη, με την άγρια ομορφιά της, έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως σημαντικός παραγωγός κρασιών. Η ποικιλία “Μοσχάτο Αλεξανδρείας” είναι μία από τις πιο γνωστές και δίνει εξαιρετικά κρασιά με φρουτώδη γεύση και αρωματική ένταση. Η περιοχή αυτή έχει γίνει γνωστή για την καινοτομία της στον οινοπαραγωγικό τομέα και τα κρασιά της κερδίζουν συνεχώς διεθνή βραβεία.
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν είναι απλώς μια περιοχή γεμάτη ιστορία και φυσική ομορφιά, αλλά και ένας σημαντικός προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού. Οι αμπελώνες της παράγουν κρασιά που αξίζουν να ανακαλυφθούν, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία που συνδυάζει τη γεύση με την παράδοση.