Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

36.6 C
Athens
ΑρχικήΕπικράτειαΠεριφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΤέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος Hungry Bin για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών...

Τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος Hungry Bin για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στην Κοζάνη

Σε λειτουργία τέθηκε ο πρώτος «πεινασμένος κάδος» ή «Hungry Bin» για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών στην Κοζάνη.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι, χάρη στις προδιαγραφές κατασκευής τους, έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους, σε κεντρικά σημεία εννιά δήμων (Αττική, Καλαμαριά, Λάρισα, Κατερίνη, Τρίκαλα, Σέρρες, Κοζάνη, Κορδελιό – Εύοσμος, Γιαννιτσά) ενώ στην πόλη της Κοζάνης έχει επιλεγεί μια γειτονιά, όπου βρίσκονται όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης.

Η πρώτη παρουσίαση του “πεινασμένου κάδου” στην Κοζάνη έγινε σε μαθητές δημοτικού σχολείου που, αφού ενημερώθηκαν, τοποθέτησαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στις ειδικές θήκες του, για να τις “καταβροχθίσει” αμέσως.

Οι κάδοι Hungry Bins έχουν 3 υποδοχές, μια για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, όπως καφετιέρες, τοστιέρες, ηχεία, πληκτρολόγια, ηλεκτρικά σκουπάκια, ακουστικά κ.λπ.., μια για κινητά και tablet και μια για δοχεία τόνερ και μελανιών.

 Οι Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Συσκευές ανήκουν στα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα

Η δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ και της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αφορά στην ανακύκλωση παλιών Ηλεκτρικών Και Ηλεκτρονικών Συσκευών, μια κατηγορία αποβλήτων που ανήκει στα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα (ΕΟΑ).

Τα ΕΟΑ αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο σύστημα «Διαλογής στην πηγή» της ΔΙΑΔΥΜΑ και το μοναδικό στην Ελλάδα σε περιφερειακό επίπεδο, δράση η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life και το Πράσινο Ταμείο.

Πηγή:kede.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ